Hvordan enhver handyman kan sikre hjemmet for pensionister med nemme DIY ideer

dd3

For den ældre generation er der ofte et ønske om at blive boende i sit eget hjem så mange år som muligt. Desværre er det ikke altid en praktisk mulighed, da det kan blive både besværligt og usikkert jo mere kroppen ældes. 

Ved at lave nogle små ændringer til det eksisterende hjem er det faktisk muligt for mange ældre og pensionister at nyde sin bolig i mange flere år. Her er 3 enkle DIY ideer til hvordan en handy-man eller pige hurtigt kan sikre boligen man gerne vil blive gammel i. 

væg til væg tæppe

1. Få et gulvtæppe lagt på så fødderne står bedre

Løse tæpper kan være smukke og farvestrålende, og helt bestemt svære at overveje at fjerne efter man i mange år føler de er blevet en fast del af sin bolig. Denne slags tæpper gør desværre også, at flere faldulykker sker. Med nogle få DIY ideer kan en handyman hurtigt sikre hjemmet ved at fjerne de løse tæpper og istedet få lagt et fast gulvtæppe ind. Så har man allerede et mere sikkert hjem for pensionisten. 

Ifølge https://noerderi.dk/ er det en af de DIY ideer der gør en stor forskel for ældre. Ikke nok med at det isolerer bedre, og at man får et mere skridsikkert underlag, så giver det også en blød og varm oplevelse til fødderne. 

2. Vandhaner og håndtag, de små ting kan betyde meget

Hvis man har gigt i hænderne eller har mistet noget af sin muskelstyrke, så kan det være en kamp at skulle bruge ekstra energi mange gange hver eneste dag på ting som andre tager for givet. At åbne og lukke døre og skabe, eller vaske op under hanen, er sysler der kan gøre ondt i hænderne når man bliver ældre. DIY ideer kan være en enkel løsning også her. 

Ved at skifte dørhåndtag til nogle som er bedre at tage fat i og ved at få en hane ved vasken der kan trækkes ud og tættere til kroppen eller lignende, betyder, at de mange sysler bliver lettere at have med i sin hverdag. Man kan endda installere nogle få greb ved fordøren eller på badeværelset, som man kan gribe fat i eller støtte sig selv til, når man skal op af trappen eller siddende stilling. 

DIY badekar

3. Badeværelset behøver ikke være en forhindringsbane

At hoppe ud og ind af bruser eller badekar kan være det sted i huset hvor det er allersværest at holde balancen. En ting er, at badeværelsesgulve og badekar bunde ikke føles særlige sikre at stå på til at begynde med – men at træde over den høje badekars kant op i badet hjælper bestemt ikke på situationen. 

En af de største årsager til faldulykker i hjemmet er badeværelset. Hurtige DIY ideer kan afhjælpe problemet ved at man simpelthen fjerner badekar og får en brusekabine med meget lav kant. 

Med nogle meget få DIY ideer er det muligt at bo i sin egen bolig i mange år, samtidigt med at man stadig føler sig tryg – også for de ældre. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *